Movenda : Kwalitatief en constant innoverend.

* Musculoskeletale revalidatie

Musculoskeletale revalidatie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op de spieren en gewrichten. Om tot volledig functieherstel te komen is medewerking van de patiënt in de revalidatie van groot belang. Naast het manuele werk van de kinesitherapeut(e), is oefentherapie zeer belangrijk! 

  • Pre-postoperatieve revalidatie 
  • Sportrevalidatie
  • Manuele therapie
  • Oefentherapie
  • Taping
  • Kinesio taping
  • BEST therapie
  • Laser therapie

* Cardiale revalidatie 

Wij doen aan cardiale revalidatie. Patiënten kunnen bij ons revalideren na een hartoperatie (vb. stenting, overbrugging, klepoperatie of harttransplantatie).
Ze hebben de keuze om ofwel hun revalidatie bij ons te volbrengen ofwel tijdelijk bij ons te revalideren alvorens de revalidatie verder te zetten in een multidisciplinair centrum.

Dry needling is een behandeling waarbij we met een zeer dunne naald in de zogenaamde triggerpoints van een spier prikken. Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken.

 

Acupunctuur is een oude Chinese behandelmethode om mensen van hun klachten te verlossen. De acupuncturist gebruikt hiervoor fijne, dunne naaldjes de in specifieke acupunctuurpunten geprikt worden. Deze punten liggen op de verschillende meridianen waarin de pijn zich situeert. Door het aanprikken van deze acupunctuurpunten wordt de energiestroom in de meridianen hersteld en verdwijnt de pijn. Onze meridianen zijn verbonden met onze organen en beïnvloeden naast pijn veel meer andere functies van ons lichaam. Zo kunnen we  met acupunctuur niet alleen onze pijn verhelpen maar ook de immuniteit verhogen en streven naar een harmonie tussen lichaam en geest. 

 

Auriculotherapie op ooracupunctuur is een techniek waarbij men ter hoogte van het oor andere delen van het lichaam kan behandelen. Dankzij de embryologische ontwikkeling, de genetica, de bezenuwing van het oor en de fysiologie van het zenuwstelsel, kan men ter hoogte van het oor alle delen van het lichaam terugvinden. 

 

We onderbouwen onze trainingen vanuit onze ervaring en vanuit de klachtenhistoriek van de patiënt. Aanvankelijk werken we lichamelijke klachten weg en herstellen we de balans.

Aansluitend stellen we een persoonlijk trainingsschema op, op basis van de testresultaten en de persoonlijke doelen van de patiënt. Die kunnen bijvoorbeeld zijn: afslanken, conditietraining, spierontwikkeling enzovoort.

Indien gewenst voeren we een lactaatmeting uit om een correct beeld te kunnen vormen van de conditionele status van de patiënt.

 

Padstraining is een vorm van kickboksen waarbij je trappen en slagen geeft tegen pads. Dit zijn een soort van beschermingskussens die je personal coach vast houdt. Padstraining is een zeer efficiënte manier om je conditie snel op peil te brengen.

 

Wij doen inspanningstesten met of zonder lactaatmetingen. Op de fiets, roei ergometer of loopband mag jij je maximaal geven. Om de 3 minuten wordt er in je oor geprikt en aan de hand van je lactaatwaarden in je bloed en je hartslag die we meten kunnen we bepalen hoe het met jouw conditie gesteld staat. Aan de hand hiervan wordt er voor jou een specifiek programma opgemaakt. 

 

Met ‘beter voorkomen dan genezen’ in het achterhoofd screenen we sporters preventief om gebreken of disbalans vast te stellen. Zo verbeteren we de prestaties en verkleinen we de kans op blessures.

Indien een sporter zich blesseert, maken we de therapie zo omvattend mogelijk. Niet enkel genezen we, we revalideren specifiek per sport om een zo optimaal en spoedig mogelijk herstel te bieden.

 

Vragen?

Heb je nog vragen voor ons? Stuur ons gerust een mailtje!

[contact-form-7 id="7670" title="Contact Form 02"]