Movenda : Kwalitatief en constant innoverend.

Wij profileren ons als een progressieve praktijk: kwalitatief en constant innoverend.

Geen traditionele kinépraktijk met een passieve behandeling (warmte, elektro, massage).

 

Wij bekijken de patiënt als één geheel en iedere persoon wordt individueel behandeld. Om een optimaal herstel te bieden werken we niet enkel lokaal, maar benaderen we de patiënt in zijn totaliteit.

 

De behandeling bestaat uit zowel manuele technieken als oefentherapie.

We opteren voor een coöperatie met actief meewerkende patiënten die meegaan in onze visie.

Hen bewust maken van hun gezondheid, dynamiek en levensstijl is ons doel.

 

We onderbouwen onze trainingen vanuit onze ervaring en vanuit de klachtenhistoriek van de patiënt. Aanvankelijk werken we lichamelijke klachten weg en herstellen we de balans.

 

Aansluitend stellen we een persoonlijk trainingsschema op, op basis van de testresultaten en de persoonlijke doelen van de patiënt. Die kunnen bijvoorbeeld zijn: afslanken, conditietraining, spierontwikkeling enzovoort.

 

Indien gewenst voeren we een lactaatmeting uit om een correct beeld te kunnen vormen van de conditionele status van de patiënt.

 

Wij doen aan cardiale revalidatie. Patiënten kunnen bij ons revalideren na een hartoperatie (vb. stenting, overbrugging, klepoperatie of harttransplantatie).

 

Ze hebben de keuze om ofwel hun revalidatie bij ons te volbrengen ofwel tijdelijk bij ons te revalideren alvorens de revalidatie verder te zetten in een multidisciplinair centrum.

 

Wij werken samen met verschillende sportverenigingen, zoals voetbalclub Sporting Hasselt en tennisclub Tenkie. Daarnaast begeleiden we het roeiteam van de Universiteit Hasselt.

 

Met ‘beter voorkomen dan genezen’ in het achterhoofd screenen we sporters preventief om gebreken of disbalans vast te stellen. Zo verbeteren we de prestaties en verkleinen we de kans op blessures.

 

Indien een sporter zich blesseert, maken we de therapie zo omvattend mogelijk. Niet enkel genezen we, we revalideren specifiek per sport om een zo optimaal en spoedig mogelijk herstel te bieden.

Vragen?

Heb je nog vragen voor ons? Stuur ons gerust een mailtje!