Movenda : Kwalitatief en constant innoverend.

Waarom wij?

Individuele behandelingen
Elke patiënt wordt individueel behandeld en krijgt een eigen schema.
Ruime Locatie
Gelegen in Sportcentrum Olympia en Evoke te Hasselt
Sfeer
Een jong en dynamisch team zorgt voor een motiverende begeleiding.
Netwerk
Samenwerking met verschillende sportclubs.
Vooruitstrevend
Kwalitatief en constant innoverend.
Professioneel Team
Onze gelicentieerde kinesisten scholen zich op regelmatige basis bij.

Movenda Visie

Movenda is dé groepspraktijk kinesitherapie en personal training die iedereen op een gezonde en medisch verantwoorde manier wil laten bewegen.
Wij werken met elke persoon individueel, zowel voor Kinesitherapie als voor Personal Training.

Kinesitherapie:

Elke patiënt wordt individueel behandeld waardoor we kunnen ingaan op de specifieke klachten in een ruimer kader. Om een optimaal herstel te bieden, werken we niet enkel lokaal, maar benaderen we de patiënt in zijn totaliteit, zodat ook onderliggende klachten deel uitmaken van het herstelproces.
Ander stokpaardje is onze actieve aanpak: zo combineren we onze (passieve) manuele behandeling samen met oefentherapie. We motiveren onze patiënten om actief deel te nemen aan hun revalidatie en niet volledig afhankelijk te zijn van de therapeut. Patiënt en therapeut werken actief samen om de revalidatie tot een goed einde te brengen.
We behandelen steeds een half uur één op één, waarna de patiënt nog de extra oefentherapie doet. Naast kinesitherapie proberen wij met onze actieve benadering de patiënt eveneens aan te zetten om levenslang meer en bewuster te bewegen, ook na afloop van de revalidatie.

Movenda wil een breder platform bieden dan de klassieke kinesitherapie: we gaan voor een progressieve praktijk waarbij we kwaliteit en constante innovatie hoog in het vaandel voeren.
We willen iedereen er bewust van maken wat een gezond leven inhoudt:

 • Pijnvrij sporten en bewegen met een duidelijke lange termijn visie, elk op eigen niveau
 • Gezonde eetgewoonten en slaappatronen
 • Beperkte alcohol- en tabakconsumptie.

De therapeuten van Movenda zijn allemaal jong opgeleid en kregen de nieuwste inzichten vanuit hun opleiding.
Om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken om onze patiënten zowel actief als passief op de best mogelijke manier te behandelen, stimuleren we onze collega’s om zich te verdiepen in de oefentherapie en bijscholingen te volgen zoals:

 • manuele therapie
 • myofasciale therapie
 • osteopathie
 • acupunctuur

Wij combineren steevast traditionele revalidatieoefeningen met functionele training en fitness. Tezamen maakten we een databank van deze oefentherapie en dankzij interne bijscholingen werd onze eigen Movenda visie geboren.

Niet alleen ons topteam zorgt voor uitstekende revalidatie en begeleiding, maar Movenda investeert ook in de nieuwste technologieën en materialen met de nodige wetenschappelijke bewijskracht. Zo gebruiken we de BEST & Medical Lasering om sneller aan weefselherstel te kunnen doen.

Personal Training:

In onze PT streven we natuurlijk een esthetisch doel na, maar vooral een gezonde levensstijl: een combinatie van gezonde eetgewoonten, slaappatronen, sport en beweging.
Elke sporter krijgt een individueel schema, op maat van zijn/haar mogelijkheden,  beperkingen en doelstellingen, zowel op gebied van tijd als van lichaam.

Partnerships:

Daarnaast willen we ook sportclubs in en rond Hasselt ondersteunen en de juiste begeleiding met ons jonge, dynamische en ervaren team aanbieden. Zo werkt Movenda samen met

 • basketbalploeg HUBO Limburg United
 • motocross team Husqvarna MX2 Motocross
 • tennisclub Tenkie en Excelsior
 • auto-raceteam AF Corse Ferrari 488
 • het roeiteam van UHasselt
 • zaalvoetbalclub VKM Godsheide
 • shorttrack team Belgium

Tot slot werken we samen met de opleiding kinesitherapie aan de UHasselt. Wij proberen ons steentje bij te dragen door elk jaar verschillende stageplaatsen te voorzien.

 

 

Praktijken

Olympia Hasselt :

Wij beschikken over 7 behandelruimtes voor manuele therapie en een volledige fitness voor oefentherapie.